rss
email
twitter
facebook

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Schimbarea unui template (sablon) pe Blogger

Atunci cand iti faci un blog pe Blogger ai optiunea de a alege un sablon care sa fie fata blogului tau. Blogspot iti da ocazia de a alege intre 16 sabloane care de ce sa nu recunoastem nu sunt prea stralucite.
Cu totii am vazut pe web o gramada de bloguri hostate gratuit pe Blogger si multe dintre ele nu aveau un sablon default si asta pentru ca sabloane modificate se gasesc peste tot pe internet si in diferite formate. Sunt cu doua coloane, cu trei coloane, cu o coloana si in sute de culori. Cu o simpla cautare pe internet poti gasi sute de sabloane mai originale sau nu.

De exemplu pe http://btemplates.com/ se pot gasi foarte multe sabloane, care mai de care mai haioase sau interesante ce pot fi alese functie de continutul viitor sau actual al blogului creat de dv-stra.


Deci dupa ce am gasit sablonul care ne place si care credem ca se potriveste mai bine stilului nostru, nu ne ramane decat sa schimbam actualul sablon pe care il avem.
Urmati acesti pasi:
1. In primul rand trebuie sa descarcam sablonul cel nou in calculator. Sablonul este un fisier XML deci aveti grija ce descarcati.

Dupa descarcare, despachetati arhiva ce va contine un fisier cu extenisa XML (in cazul nostru Water-Color.xml)
2. Conectativa in contul vostru Blogger si urmati calea: "Aspect --> Editati Html"

3. Descarcati in calculator o copie a actualului sablon pe care il aveti pe blog. In caz ca ceva nu merge bine sa puteti reveni la sablonul initial.
4. Dupa ce ati salvat o copie a sablonului este timpul sa incarcati noul sablon pe blogger. Din pagina "Editati Html" dati clic pe butonul "Rasfoire" si gasiti fisierul XML al noului sablon. Clic pe el si apoi pe Ok. Apasati butonul "Incarcati" si fisierul se va incarca pe blog.
Daca aveti blogul nou facut si nu aveati elemente de pagina atunci sablonul vostru s-a incarcat.
Daca aveati deja gadget-uri atunci veti primi un avertisment in care vi se spune ca noul sablon pe care vreti sa-l instalati nu contine unele obiecte widget (gadget). Si vor fi insirate toate widget-urile care nu exista pe noul sablon.
Vi se ofera posibilitatea de a pastra obiectele widget prin apasarea butonului:

PASTRATI OBIECTELE WIDGET

sau stergerea lor prin apasarea butonului:

STERGETI OBIECTELE WIDGET

Cum pe noi ne intereseaza sa le pastram, vom apasa butonul:

PASTRATI OBIECTELE WIDGET

Ca masura de siguranta puteti efectua si pasul optional.
Dupa ce ati apasat acest buton noul sablon s-a incarcat si va puteti vizualiza blogul. E posibil sa fie nevoie de o noua rearanjare a obiectelor gadget.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu